Potrivit oficialilor militari ucraineni, bombardamentele asupra celor două orașe au fost coordonate de același comandant, un om pe care ei îl numesc ”măcelarul din Mariupol”. Generalul-colonel Mihail Mizințev, în vârstă de 59 de ani, este șeful Centrului Național pentru Managementul Apărării, o structură de comandă înființată în 2014 pentru a dirija operațiunile militare ale Rusiei.

După patru săptămâni de asediu, în timpul cărora se crede că 80 la sută din infrastructura Mariupolului a fost distrusă, Serhiy Bratciuk, purtătorul de cuvânt al cartierului general militar din Odesa, a atribuit responsabilitatea pentru atac lui Mizințev.

„El a fost cel care a ordonat bombardarea maternității, a spitalului pentru copii, a teatrului dramatic, a caselor civililor”, a declarat Bratciuk. „El este cel care distruge Mariupol, așa cum obișnuia să distrugă orașele siriene”.

„Măcelarul de la Mariupol” aplică brutalitățile învățate în Siria. Generalul rus Mihail Mizințev e acuzat că a transformat portul de la Marea Azov într-un nou Alep – The Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.