De ce sunt mai bune merele româneşti decât cele de import

0
23

O analiză comparativă arată că merele românești sunt mai dulci și conțin mai mulți nutrienți decât merele de import. Studiul a fost făcut pe mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan şi Golden.

La analiza fizico-chimica s-a constatat că Jonathanul românesc este cu 20% mai dulce decat Jonathanul polonez, iar conţinutul de substanţă uscată solubilă şi cenuşă (care indică prezenţa mineralelor şi a diverşilor compuşi) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decât la Jonathanul polonez, potrivit agrointel.ro.

”La soiul Golden, merele româneşti sunt cu 22% mai dulci decât cele italiene şi cu 14% faţă de cele turceşti. De asemenea, substanţa uscată solubilă este cu 13% mai mare decât la cele italiene şi cu 5% faţă de cele turceşti”, a declarat candidatul pentru senatul Romaniei, Albert Marina, pentru pressconnect.ro

Consumul de mere are numeroase acţiuni benefice: depurativ sangvin si antiseptic intestinal, stimuleaza activitatea enzimelor şi înlesneşte arderile din organism, antioxidant, ajută digestia, previne infecţiile aparatului respirator; consumate seara au acţiune calmantă asupra sistemului nervos.

De ce sunt mai bune merele româneşti decât cele de import

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.